Potřebujeme / 8 porcí
-
1 ks střední cibule
-
3 stroužky česneku
-
2 l vody
-
mletý kmín
-
čtyřbarevný pepř
-
sůl
-
3 ks bobkového listu
-
65 dkg hovězí kližky
-
3 ks středních rajčat
-
1 ks sladké papriky
-
1 ks pálivé špičaté papriky
-
35 dkg fazolí
-
3 ks střední mrkve
-
1 ks střední petržele
-
1/2 celeru
-
1 ks střední kedlubny
-
1 svazek petreželové natě
příprava:
- Nakrájenou cibuli orestujeme na paprikovém oleji. Poté můžeme přisypat uzenou papriku a česnek. Podlejeme 1,5-2 dl vody, a vaříme až se voda vyvaří.
- Jakmile je voda vyvařená, osolíme-opepříme, přidáme kmín a pár bobkových listů. Přídáme k tomu na kostky nakrájené hovězí maso a orestujeme.
- Můžeme přidat pokrájená rajčata, papriku, dle chuti pálivou papriku a fazole. Nalijeme litr vody a pod pokličkou vaříme 75 minut. Občas kontrolujeme vodu.
- Když jsou fazole poloměkké, přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu (mrkev, celer, kedlubna a petržel). Znovu přidáme tolik vody, aby ingredience byly pod vodou. Dále vaříme do měkka a dle potřeby doléváme trochou vody.
- Horkou polévku podáváme lehce posypanou potrželovou natí.
120 minut / příprava: 15 min., vaření: 105 min.