Suroviny:
- 1 krabice Rex Ciborum Paštika z kachních jater s lanýži
- červená řepa
- hnědá nebo bílá bageta
- sůl, pepř
- med
- balsamikový ocet
- česnek
Postup:
Paštiku z kachních jater nakrájíme na plátky, na oleji prudce osmahneme po obou stranách. Položíme na předem připravenou očesnekovanou topinku z bagety. Doporučujeme podávat s kompotem z červené řepy.
Připrava kompotu:
Umytou a osolenou řepu uložíme v soli do ohnivzdorného nádobí a pečeme při teplotě 150°C asi 2 - 2,5 hodiny. Až je řepa změklá, vytáhneme ji z trouby, umyjeme ve studené vodě od soli a oloupeme. Nakrájime na menší kroužky, nebo kostky. Ochutíme medem a Mézzel, balsamikovým octem. Podáváme vychlazenou.
Jako přílohu doporučujeme salát.
Dobrou chuť!